Ilyen egy LaFerrari-utánzat Indiából

2018.02.12. 12:19

Dilip Chhabria a jelek szerint nem adja fel, újabb autót mutatott be az indiai Auto Expón, de ezúttal nem félt tanulni a nagyoktól.

2018-dc-tca 100642931 l

A kissé szörnyszülött Avanti után egészen kellemes látványt nyújt a TCA (Titanium Carbon Aluminium) névre keresztelt sportkocsi, ami néhány formai elemet nem titkoltan a Ferrari LaFerraritól kölcsönzött. Ebből ránézésre az első szélvédő alatti műanyag burkolatot és a fekete tetőoszlopokat vettük észre, más formai megoldások viszont különböző szupersportautókról lettek összelegózva. A tervező valószínűleg sokat álmodott a Honda NSX-szel, a Pagani Zondával vagy a Zenvo ST1-essel. Ezzel még nincs is semmi baj, hiszen a TCA a gyártó által közzétett fotón egészen kellemesen néz ki, azonban az élőben készült videókon már inkább örülünk, hogy csak 299 darabosra tervezik a szériát.

Hatvan bátor jelentkező azonban már most is volt a hátsókerékhajtású DC Design TCA-ra, ami egyébként egy 3,8 literes, 320 lóerős V6-ost hord a hátsó kerekei előtt. Százra 4,5 másodperc alatt gyorsul, a végsebességet azonban – ki tudja miért – 200 km/h-ban korlátozták. Az egyedi gyártású sportkocsiért 61 ezer dollárt (~15 millió forintot) kérnek.

A Dilip Chhabria már 1992 óta nyomja az ipart saját cégével, korábban többnyire meglévő típusokat dolgozott át hol több, hol kevesebb sikerrel. Az utóbbi években már inkább saját kisszériás modelljeire koncentrál a DC Design, és ha messze is a tökély, a fejlődés abszolút tetten érhető.