Kiderült, hogy hívják majd a Rolls-Royce SUV-ját

2018.02.13. 19:34

Lassan négy éve pletykálnak a luxus-SUV érkezéséről, de most már egyértelmű a szándék, a nevét is véglegesítették.

Cullinannak fogják hívni a legnagyobb Rollst, amely a világ legnagyobb fellelt gyémántja volt a XX. század elején. A Cullinan feldarabolásáig több mint fél kilós és 3106 karátos volt.

Gyémánt valószínűleg lesz a Rolls-Royce Cullinanben is, ha nem is akkora értékű, mint névadójában. Persze a gyártó elárulta, hogy mi a konkrét oka a névadásnak: ezzel akartak utalni arra, hogy a hosszú fejlesztési időszak alatt a világ minden táján tesztelték az autót, hogy végül a legtökéletesebbre csiszolják - mint ama gyémántot.

A lényegre visszatérve: az SUV ugyanarra az alumínium struktúrára épül, mint a nemrég bemutatott új Phantom, így már a négykerék-hajtásnak sem lesz akadálya. A márka hagyományainak ellentmond a testes terepjáró, de a BMW nem tűrhette ölbe tett kézzel, ahogy a Volkswagen degeszre keresi magát a Bentley Bentaygával. A Rolls-Royce egyelőre nem árulta el, hogy mikorra tervezi a modell bemutatását.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.