Több AMG-modell is megkaphatja a Project One technikáját

2018.02.14. 11:45

A tavalyi Frankfurti Autószalonon kétségkívül a Project One ütötte a legnagyobbat a Mercedes újdonságai közül. A Formula-1-es versenytechnikából táplálkozó szupersportautót leesett állú emberek vették körül, csodálva, hogy ez egyáltalán megvalósulhat. Most úgy tűnik, más modellekbe is átültetnék bizonyos megoldásait.

Persze nem arról van szó, hogy még több AMG-modell használná a Forma-1-ből származó 1,6-os, turbós versenymotort. A gyári tuningcéget vezető Tobias Moers szerint a hajtáslánc négy villanymotorból álló elektromos részét használnák fel más autókban is. Ezek közül egy a benzinmotor és a váltó között található, egy a turbófeltöltőt támogatja, egy-egy pedig a két első kereket hajtja a szuperautóban.

Azt egyelőre nem árulták el, milyen modellekbe kerülhet az említett konfiguráció. A pletykák szerint akár az AMG GT sportkocsi utódja is kaphat ilyenfajta hibridhajtást. Az biztos, hogy előbb még más dolga is akad az AMG-nek: a Project One sorozatgyártású változatát még idén bemutatják. Igaz, itt a sorozat szót a helyén kell kezelni, hiszen összesen 275 darabot terveznek belőle, az első példányokat jövőre szállítják le a megrendelőknek.