Még az első modelljüket sem gyártják, de máris újabbat terveznek

2018.02.17. 00:10

Az utóbbi hónapokban nagyon úgy tűnt, a Faraday Future napjai  meg vannak számlálva . Pénzügyi gondok, távozó szakemberek – ezekből semmi jó nem sülhet ki. Helyzetük azóta sem rendeződött, mostanában inkább azért kerültek be a hírekbe, mert  pereskednek az ex-dolgozóik által alapított Evelozcity-vel.

 

A legutóbbi beszállítói konferencián azonban nem (vagy nemcsak) ezeken a nehézségeken rágódtak, hanem bemutatták következő modelljük első vázlatát. Ez már csupán azért is érdekes, mert a márka első típusát, az FF 91-et sem gyártják még sorozatban – és ha minden a mostani kerékvágásban halad, nem is igen fogják soha.

Az újdonság egy hobbiterepjáró lenne, amely az FF 91 formatervéből táplálkozik. A keskeny fényszórók, a lökhárító két szélén lévő légbeömlők mind-mind arra emlékeztetnek, kicsit talán olyan benyomást is kelt az autó, mintha újra bemutatnák az első modelljük korai rajzait. Ami a méreteit illeti, a második Faraday Future-féle autó kisebb lenne az elsőnél, technikájáról egyelőre semmit nem tudni.

A konferencián a hírek szerint az is elhangzott, hogy még idén leszállítják vevőiknek az első FF 91-eket. Ez már csak azért is merész ígéretnek tűnik, mert jelenleg nincs üzemük, így be sem indulhatott a gyártás. Pedig az 1050 lóerő és 1800 newtonméter nem hangzik rosszul. Csak hát pénz kéne nekik, nem is kevés.