Ez a nap is eljött: itt az első háromhengeres Volvo

2018.02.20. 06:46

Elkészült kilencvenegy éves története első háromhengeres motorjával a Volvo. Az 1,5 literes benzines a Drive-E motorcsalád tagja, az aktuális kétliteres négyhengeresen alapszik, tulajdonképpen abból csaptak le egy hengert. Ennek megfelelően közös gyártósoron is készül azzal. Az új motor a svédek kompakt SUV-jában, az XC40-ben jelenik meg először.

 

A Volvo saját fejlesztésű háromhengereséről részletes teljesítményadatokat még nem ismerünk. Annyi biztos, hogy hatsebességes kézi váltó jár hozzá alapból, de jövőre elérhető lesz hozzá nyolcfokozatú automata is. Illetve azt is tudni lehet, hogy plug-in hibrid hajtáslánc részeként is felhasználják majd az új motort.

Az XC40 ezen kívül megkapja a Volvo már meglévő, D3-as jelölésű, 150 lóerős dízelét és a T4-es, 190 lovas benzinest is. Sőt, a jövőben teljesen elektromos változatot is tervez hobbiterepjárójából a kínai Geely tulajdonában lévő svéd márka.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.