Itt vannak az első képek a Seat legnagyobb hobbiterepjárójáról

2018.02.22. 13:11

Éppen egy héttel ezelőtt  írtuk meg , hogy kiszivárgott a Seat következő, eddigi legnagyobb hobbiterepjárójának neve. Akkor már néhány sejtelmes, árnyékos fotót is láttunk, de még semmi biztosat nem tudtunk. Időközben a spanyol márka megerősítette: valóban Tarraco névre keresztelik az autót. Most pedig itt vannak az első leplezetlen képek is.

 

A fotók az MQB-Coding Facebook-oldalra kerültek fel. Jól látszik rajtuk a hasonlóság a Volkswagen Tiguan Allspace-szel, ami nem is meglepő, hiszen ugyanabban a kategóriában játszik, és a Škoda Kodiaq-kal is rokon. Azokhoz hasonlóan várhatóan nemcsak öt-, hanem hétüléses változat is készül belőle, és a motorpalettán is a konszerntársakkal osztozhat.

Az orr-rész a márka már meglévő SUV-jainak, tehát az Atecának és az Aronának a stílusát hozza. Hátul viszont új elem ezekhez képest, hogy a lámpatesteket összekötötték. A hátsó nézeten két kipufogóvéget láthatunk – kérdés, hogy ez felszereltségfüggő lesz-e, vagy pedig általános, csak a most szokásos módon nem rejt majd mindkettő valódi kipufogót.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a nevet a #SEATseekingname programban, a közönség bevonásával keresték. Mintegy tízezer javaslat közül került ki a négy döntős, a Tarraco az utolsó fordulóban a voksok 35,52 százalékát kapta. Így a katalóniai Tarragona ókori nevét viseli majd a nagy Seat-SUV.

Élőben először várhatóan a Genfi Autószalonon állítják ki a Tarracót, jövőre pedig már a forgalmazást is megkezdik.