Megvillan az új Audi A6

2018.02.25. 06:57

Rövid, alig félperces videót tett közzé az új A6-osról az Audi. A németek egyelőre csak óvatosan mutogatják felső-középkategóriás modelljüket: a felvételeken egy pillanatra villan meg csupán az autó sziluettje, azon kívül pedig csak néhány részletet láthatunk.

Az aktuális generáció, a C7-es már 2010 óta gyártásban van, így az időközi frissítés elég korosnak számít. A közvetlen riválisok közül 5-ös BMW-ből és Mercedes-Benz E osztályból is 2016-ban mutatták be a legfrissebb szériát, így az Audinak elég nagyot kell gurítania ahhoz, hogy versenyben maradjon. Egyelőre nem sokat tudni a C8-as A6-ról, a korábbi kémfotók alapján új első és hátsó lámpákat kapott, valamint a maszkot is felfrissítették kicsit a mérnökök.

Ami a technológiát illeti, szinte biztosra vehetjük, hogy Virtual Cockpit lesz az autóban. Emellett pedig egy sor vezetéstámogató extrát és biztonsági szolgáltatást belezsúfolnak majd a felső-közepes Audiba, ahogyan azt ma már szinte illik is ebben a kategóriában.

A videóban úgy fogalmaznak: a visszaszámlálás elkezdődött. A bemutatóról annyit tudni, hogy a közeljövőre tervezik - ez nagy valószínűséggel a márciusi Genfi Autószalont jelenti.