A semmiből jön egy 1800 lóerős szörnyeteg

2018.02.27. 13:19

Bár csak jövő héten indul a szezon, máris megvan Genf önjelölt nagyot mondója: a világ potenciálisan leggyorsabb autóját mutatja be a Corbellati. 1800 lóerős lesz az eddig leginkább ékszerkészítéssel foglalkozó vállalat első autója, a Missile. 

9 literes, ikerturbós V8 – négy szó, amit így együtt nem szokás leírni még a csúcs-sportautós műfajban sem. Pláne mostanság, amikor belátható időn belül az olyan villanyosak lesznek a kategória királyai, mint a Porsche Mission-E-je vagy az új Tesla Roadster. A Corbellati Missile úgy lesz egyre gyanúsabb, ahogy egyre többet tudni róla. Például, hogy az a nem kis blokk alumínium lesz, vagy hogy négy vezérműtengely lesz az autóban. 

A teljesítmény sem szerény, de a legnagyobbat a végsebességben ígérik az olaszok. Azt mondják, akár 500 km/h-ra is képes a Missile. Tudják ők is, hogy ez így erősen kamuszagú, ezért külön kiemelték az eddigi kommunikációjukban, hogy nem instant világhírre vágynak a szalon előtt, tényleg számoltak mindennel. Az igazi pláne persze, hogy mindezt klasszikus középmotoros sportautókat (Alfa Romeo 33 Stradale vagy a Ferrari 330 P4) idéző formával kínálják majd. Egyelőre sok a kérdőjel, Genf után okosabbak leszünk.