2018.03.01. 17:59

Vélhetően senki nem lepődik meg, ha leírjuk: a  Honda Civic Type R  bitang gyors. Még úgy is a kategória egyik leggyorsabb autója, hogy ebben a szegmensben a legtöbben már összkerékhajtással szállnak versenybe, míg a japán hot hatch csak elöl hajt. Most Európa legendás versenypályáin mutatnák meg, mennyire komolyan kell számolni a Civic Type R-rel.

honda-civic-type-r-takes-down-nurburgring-lap-record-for-a-fwd-c

 

Hasonlót már 2016-ban is csináltak, az akkor aktuális Type R-rel Spa-Francorchamps-ban, a Hungaroringen, Silverstone-ban, Estorilban és Monzában is referenciának számító időket futottak. Most újra nekifutnak, igaz, ezek közül most csak három helyszínt keresnek fel: Silverstone-t, Spa-Francorchamps-t és Estorilt. Legalábbis első körben, hiszen az ígéreteik szerint később további pályákat is bevonnak.

Nem bízzák a véletlenre az eredményességet: felkérték a 2009-es Formula-1-es világbajnokot, Jenson Buttont, hogy üljön be a volán mögé, és nyomja padlóig a gázt. A brit klasszis egyébként az F1-ben is sokat ment Hondával, bár a bajnoki címet a Brawn GP színeiben, Mercedes-motorral szerezte. Button mellett a WTCR-ből is csábítottak pilótákat: Tiago Monteiro és Esteban Guerrieri is elfogadta felkérésüket. Michelisz Norbi ugyebár nem jöhetett képbe, hiszen időközben Hyundai-ra váltott.

A time attack kihívásra készülő konkrét autót a jövő heti Genfi Autószalonon ki is állítja a Honda.