Alig lesznek csajok a genfi szalonon

2018.03.02. 13:39

Az elmúlt években már látszott, hogy az autógyártók elkezdték ritkítani a hoszteszeket a standjaikról a nagy kiállításokon, az idei Genfi Autószalon azonban negatív csúcsot dönthet a csinos biodíszletek száma.  

DSC01950

Egy sor nagy kiállítóról tudni már most, hogy a jövő héten induló kiállításon az eddig szokásos mosolygó, pózoló hoszteszsereg helyett termékspecialistákat alkalmaz majd. A Toyotáról, a Lexus-ról és a Nissanról is azt írják, hogy modellek helyett szakértőket tesznek majd az autóik mellé, a Fiat-Chrysler-csoport pedig szerződést bontott több modellügynökséggel, így várhatóan ők is stílust váltanak, és hasonló stílusváltásról beszéltek a Ssanggyongnál.

Ez persze egyik gyártónál sem jelenti azt, hogy csak szépen fésült férfiak ácsorognak majd az autók mellett. A termékspecialista épp úgy lehet egy modellügynökség alkalmazottja, annyi különbséggel, hogy a munkája most nem abból áll majd, hogy az autó mellett állva mosolyogjon az objektíveknek, hanem hogy releváns válaszokat adjon az adott autóról az újságíróknak.

DSC07185

A hirtelen nagy hosztesztelenítésnek jó eséllyel köze van a bő egy éve tartó hollywoodi szexuális zaklatási botrányhoz. Azaz, hogy jelen helyzetben a gyártóknak sem jó, ha bármilyen szintű szexizmussal mossák össze őket. A genfi szalon szóvivője egyébiránt megjegyezte az eltűnő hoszteszek hírére, hogy a kiállítás módja minden esetben a gyártókon múlik, nincs közös irányelv ezügyben.