Ez lehet a legdurvább Seat

2018.03.02. 17:46

A Seat a közelmúltban faragott önálló almárkát a Cuprából, a háztáji tuningcég pedig azóta be is mutatta első modelljét, a felhergelt Atecát. Most valami még durvábbon dolgoznak: a Leon alapjaira építenek egy elektromos túraautót.

 

Az e-Racer névre keresztelt modell folyamatosan 408 lóerő körüli teljesítményt tud leadni, de rövid ideig 680 lovas csúcsteljesítményre is képes lesz. Ráadásul hátsókerékhajtást kap, és kimondottan versenygépnek szánják. Hatvanöt kilowattórás akkumulátorcsomaggal szerelik, de arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy versenykörülmények között mennyit bír majd egy töltéssel.

Az autó az idei WTCR-ben induló Cupra Leon TCR versenyautó alapjaira épül, és egy új, villanyautóknak szánt E TCR kategória előfutára lehet. Luca de Meo Seat-főnök szerint az első teljesen elektromos túraautót készítették most el. A szakember úgy véli, hogy a versenyzésnek tisztának és hatékonynak kell lennie, ebben a szellemben építették meg az e-Racert.

A Cupra e-Racerhez kapcsolódva a jövőbeli E TCR szervezői és ötletgazdái a jövő heti Genfi Autószalonon beszélnek majd a tervezett új versenysorozatról is. Egyelőre nem tudni, mikor indulhat be a villanyautós széria, amely a Formula E után a második igazán ismert bajnokság lehet elektromos járművek számára.