2018.03.03. 11:42

A Lamborghini a tavalyi Genfi Autószalonon mutatta be a Huracán legerősebb változatát, a Performantét. Az autó miatt egyébként magyarázkodni is kényszerültek, ugyanis volt egy gyanús körrekordjuk a Nordschleifén. Ez persze nem akadályozta őket abban, hogy dolgozni kezdjenek a Huracán Performante következő változatán, a Spyderen. A nyitott tetős kivitelt a jövő héten mutatják be, addig is itt az első teaser.

 

Az alig másfél perces videóban a keménytetős változat kapja a nagyobb hangsúlyt, büszkén, melldöngetve sorolják az autó érdemeit, egészen pontosan azt, hogy mely európai versenypályákon futottak vele rekordokat. Így előkerül többek közt Balocco, Wroughton vagy éppen a Contidrom. A videó végén, mintegy mellékesen felvillan néhány snitten a Spyder is.

Technikáját tekintve minden bizonnyal pontosan megegyezik majd a keménytetős és a nyitott Performante, tehát osztoznak az 5,2 literes, 640 lovas V10-esen, az összkerékhajtáson, valamint a hétsebességes duplakuplungos váltón. Ugyanakkor a plusz tömeg miatt a Spyder gyorsulása valamivel gyengébb lehet a sima Performante 2,9 másodpercénél (0-100 km/h).

A Lamborghini a jövő héten elrajtoló Genfi Autószalonon állítja majd ki először a Huracán Performante Spydert, akkor minden bizonnyal a műszaki részleteiről, a tervezett darabszámról és az árról is pontosabb képet kapunk.