A Pagani sem marad ki a villanyautózásból

2018.03.04. 18:07

Az extrémritka szupersportautókat gyártó Pagani sem fordít hátat a trendeknek. Az alapító cégvezető maga mondja, hogy készen állnak beszállni a villanysportautós műfajba, de ez nem jelenti, hogy egyből hátat fordítanának a V12-es benzines szörnyetegeknek. 

1

A Pagani jelenleg a Huayrával van jelen a világ legdrágább, legerősebb szupersportautóinak mezőnyében. Egy AMG-féle hatliteres V12-essel szerelt, legerősebb változatában 805 lóerős szörnyeteggel, amivel még ez az apró manufaktúra is simán befér a kortárs sportautózás élmezőnyébe. A trendek viszont változóban, amire még egy ilyen ötvenpár fős vállalatnak is érdemes figyelnie. Horacio Pagani cégvezér nyilatkozta nemrég, hogy már dolgoznak a saját villanyautójukon. 

Pagani elárulta, egy húsz fős csapat már nekiállt a munkának. A terv az, hogy legkésőbb 2025-re kész legyen a saját villanyhajtású szupersportautójuk, amivel beszállhatnak abba a mezőnybe, ahol addigra már biztosan ott lesz a Porsche a Mission-E-vel, a Tesla az új Roadsterrel és vannak még jelentkezők. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy Paganiék kiszállnak a hagyományos sportautózásból. Amíg nem csökken rá a kereslet, lesz benzinesük a kínálatban, mondta a cégvezér.