A Porsche is beszáll a repülő autózásba

2018.03.04. 15:41

Repülő jármű kifejlesztésén gondolkodik a Porsche, hogy versenybe szálljon más gyártókkal a városi személyszállítási piacon - közölte Detlev von Platen, a Porsche értékesítési igazgatója az Automobilwoche című német autós folyóiratnak nyilatkozva.

Az Airbus saját repülő autója. Hasonlóban gondolkoznak a Porschénál is
Az Airbus saját repülő autója. Hasonlóban gondolkoznak a Porschénál is

"Ennek tényleg volna értelme. Ha például Zuffenhausenből (ahol a Porsche-üzem van) a stuttgarti repülőtérre akarok eljutni, ez legalább félórába telik, ha nem többe. Repülve 3-6 percbe" - mondta Von Platen.

Már több autógyártó fejleszt repülő járműveket, számítva arra, hogy a kereslet eltolódik a hagyományos gépjárművektől az önvezetők felé, amelyeket mobilapplikációk segítségével lehet bérelni. A Volkswagen autótervező cége, az Italdesign és az Airbus a tavalyi genfi autószalonon már bemutatott egy Pop.Up-nak elnevezett kétüléses repülő autót, amely kifejezetten a közúti dugók elkerülésére alkalmas. A Porsche terve szerint jövőbeni repülő autója felett az utasnak is volna némi ellenőrzése, de nem lenne hozzá szükség vezetői engedélyre, mert a jármű legtöbb funkciója automata volna - írta az Automobilwoche.

6

A Porsche repülő autójának potenciális versenytársa lenne a német startupok közül a Daimler támogatta Volocopter, a Lilium Jet és az eVolo, valamint az amerikai Terrafugia és a Joby Aviation. Egyelőre a nagyon távoli jövőnek tűnik az efféle közlekedés, pedig Dubajban már javában tesztelik a légi taxiként használatos automata repülő drónokat