Valóban egy Mazda a legszebb?

2018.03.13. 11:09

A Mazda Vision Coupe nyerte el az év legszebb tanulmányautójának járó díjat. Az elismeréstől tizennyolc neves dizájner döntött, és a Genfi Autószalonon jelentették be az eredményt.

A japánok még tavaly októberben, a Tokiói Autószalonon leplezték le a koncepciót, amely a Coupe név ellenére négyajtós - igaz, mostanában nagy divatja van a kupétetős négyajtósoknak. Az autó a Kodo formanyelv következő generációját vetíti előre, itt a tervezők már nem élekkel, hanem domborításokkal és homorításokkal dolgoznak, a fény-árnyékkal játszanak.

A Mazda tanulmányautója ezzel megelőzte a Honda Urban EV-t, amely teljesen más stílust képvisel, a retró formákat ötvözi korszerű részletmegoldásokkal. A dobogó harmadik fokát a Kia sportkombija, a Proceed Concept csípte el.

Nemcsak koncepciók, hanem sorozatgyártású autók közül is kiválasztották a legszebbeket. Ebben a kategóriában a Range Rover Velar nyert, mögötte az Év Autója-díjas Volvo XC40 és az Alpine A110 zárt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.