Jön a nép hibrid-Ferrarija

2018.03.14. 10:17

Nem teljesen meglepő, hiszen a LaFerrariban már akasztottak villanymotort a V12-es szívó mögé. Az egy KERS-jellegű rendszer volt, amely egy lendkerék segítségével hasznosította újra a mozgási energiát. Most viszont egy hagyományos értelemben vett benzines-elektromos hajtáslánc készül.

paul-walker

A Ferrarit is birtokló FCA konszern igazgatója, Sergio Marchione még csak nem is köntörfalazott, elmondta, hogy a hibrid Ferrari 2019-ben érkezik. Hozzátette, hogy már futnak a tesztautók, és egy a LaFerrariénál kevésbé egzotikus, hagyományos hibrid hajtásláncra kell számítani. Érdekes módon, amíg 2017-ben el nem készült a Chrysler Pacifica hibrid változata, a LaFerrari volt a teljes FCA-csoport egyetlen hibrid járműve. 

Most, hogy a Ferrari terepjáró érkezése sem kérdéses többé, nem lenne meglepő, ha a hibrid hajtáslánc először egy SUV-ban jelenne meg, hiszen a nagyobb súly és légellenállás miatt ebben a kategóriában különösen fontos az emisszió féken tartása. A fejlesztésnek ugyanígy helye lehet a GTC4 Lussóban is, elvégre egy ilyen utazókocsinak mindig csak jót tesz a hatótáv növelés. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.