Vizsgálják a Hyundai és a Kia légzsákjait

2018.03.18. 17:01

Születőben egy újabb légzsák-botrány, de könnyen lehet, hogy ehhez most nincs köze a Takatának. Az amerikai szakhatóság vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miért nem nyíltak ki öt amerikai és egy kanadai baleset során a Kia és a Hyundai autók légzsákjai.

1

Az NHTSA amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet közölte, hogy hat olyan közlekedési balesetről van tudomása, amelyek során nem nyíltak ki a Kia és a Hyundai autóinak a légzsákjai. A szakhatóság által ismert balesetek során négyen életüket vesztették és hatan megsérültek. A hat balesetből négy 2011-ben gyártott Hyundai Sonata, két esetben pedig egy-egy 2012-ben és 2013-ban gyártott Kia Forte modell légzsákja mondta fel a szolgálatot.

Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet előzetes vizsgálatok alapján azt közölte, hogy valószínűleg rövidzárlat miatt nem léptek működésbe a légzsákok. A szakhatóság, amelynek az adatai szerint a probléma 425 ezer Kia és Hyundai autót érinthet, nem hozta nyilvánosságra a légzsákok gyártóinak a nevét.