Így tesz tönkre másodpercek alatt több száz új autót a jégeső

2018.03.24. 00:33

380 vadiúj Chevroletet vert el a jég hétfőn egy alabamai kisvárosban. A jégverést átvészelő biztonsági kamera képének hála visszanézhető, ahogy a tehetetlen újdonságok állják az ökölnagyságú jégdarabok pusztítását. 

Az eset az alabamai Cullmanben történt még hétfő este. A kereskedés neve Mitch Smith Chevrolet, a Google Street View képein jól látszik, milyen nagy placcról van szó, nem hangzik túlzásnak az a közel négyszáz jégverte Chevrolet, amiről a helyi sajtó ír. A vihar állítólag húsz percig tartott, az első becslések szerint ezalatt pusztán a kereskedés autóiban négymillió dolláros kárt okozott.

Ha nem lenne elég, hogy az autók fémelemei megütődtek, sok fényszóró oda, a betört szélvédők, tetőablakok miatt még jól el is áztak. A biztosító még méri a károkat, de a Chevy kereskedésnél azt mondják, már most sok érdeklődőjük van, aki nyomott áron venne a sérült autókból. Egyébiránt ugyanezzel az autókereskedéssel már történt egy ugyanilyen eset: 23 éve is elverte a jég a készletet a Mitch Smith Chevroletnél.

Az alabamai kisvárosban persze nem a Chevrolet-kereskedés volt az egyetlen, aminek betett a jégeső. Kicsivel odébb működik például egy másik nagy autókereskedés, ami hasonlóan járt. Ott nagyrészt Nissanokat árulnak, de elvert a jég vadiúj Jeepeket, Hyundai-okat is. És akkor még a városiak autóiról nem is volt szó, ahogy a helyi rendőrség autóiról sem, amik így néztek ki a vihar után. 

DYsiWXQUQAErxJc.jpg large

Ő itt egy helyi lap riportere, az ott a kezében pedig az, aminek látszik: ekkora jég is esett a hétfői viharban. Ha elnézegetnél sok-sok képet a Chevrolet-kereskedés jégverte autóiról, azt ezen az alabamai honlapon megteheted.