Felpörgetné a villanyautó-gyártást a Nissan

2018.03.25. 10:40

Nyolc új elektromos autót mutatna be a közeljövőben a Nissan, hogy elérje nagyratörő terveit. A japán autógyártó célja ugyanis, hogy a Move to 2022 stratégia keretein belül 2022-ben már évi egymillió villanyautót értékesítsen.

nissan-mx-xoncept-1427 0?itok=GkHEHw2c

A Nissannál úgy számolnak, hogy négy év múlva már teljes eladásaik negyven százalékát az elektromos hajtású járművek adják. A matek mondjuk nehezen jön ki, ha ez egymillió autót jelentene: tavaly ugyanis közel hatmillió volt az összértékesítésük, konszernszinten pedig 10,6 milliót adott el a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Jelenleg egyébként övék a legnagyobb eladási számokkal büszkélkedő elektromos autó: a Leaf, amelynek nemrég mutatták be a második generációját. A következő egy ezen alapuló crossover lehet, amely az IMx tanulmány stílusjegyeit hordozhatja, és amelyet 2019-ben mutathatnak be.

De nemcsak a Nissannál, hanem prémiummárkájuknál, az Infinitinél is vannak villanyosítási tervek. Ott 2021-től állnának át elektromos hajtásra, 2025-re pedig már az eladások felét villanyautók tennék ki.