A Porsche előre tisztázza: nem lesz ingyen töltés

2018.03.30. 14:12

Ugyan még legelső villanyautójuk forgalmazása sem indult el és a töltőhálózatuk is kiépítés előtt áll, a Porschénél jobbnak látták, ha felkészítik a leendő villanyautós ügyfeleket: nem lesz ingyenes töltés a márka villanykútjain.

Porsche-Mission-E-fast-charger

A sorozatgyártású villanyautózás úttörője, a Tesla üzemeltet saját, részben ingyenes töltőhálózatot. A kezdeti lökéshez, a márka piaci bevezetéséhez volt ügyes húzás, hogy sokáig minden teslás ingyen tölthette Tesláját a márka töltőhálózatán, a Superchaergereken. Ezt aztán később módosították, így ma már csak azoknak jár az ingyen villany, akik 2017. január 1-ig vettek Teslát. A Porsche most egyértelművé tette, hogy ők nem is gondolkozik hasonlón.

A Porsche vezetősége a márka tervezett saját töltőállomására utalt, amikor tisztázta, hogy fizetni kell majd ott. A hálózatról annyit tudni, hogy 800 V-os töltőket telepítenek majd a kereskedéseikhez, ahol tizenöt perc alatt tölthetnek majd 400 kilométernyi hatótávot az ügyfelek az autóikba. Sietniük nincs hova, amíg villanyautójuk sincs, márpedig első elektromos modelljükkel is csak az előjátéknál tartanak: sok év kedvcsinálás után az évtized végén jön első villanyautójuk, a Mission-E szériaváltozata.