Jön a Tesla legnagyobb visszahívása

2018.03.30. 10:16

Fennállása legnagyobb visszahívási akciója előtt áll a Tesla: 123 ezer Model S-t rendelnek vissza a szervokormány csavarjainak potenciális meghibásodása miatt.

tesla-16

A csütörtökön bejelentett akcióban valamennyi 2016 áprilisa előtt gyártott Model S-t visszahívja a Tesla. Mint mondják, a hiba, azaz a szervo csavarjainak korrodálódása leginkább olyan hideg éghajlaton használt autókat érinthet, ahol kálcium és magnézium vegyületekkel jégmentesítik az utakat. Közleményükben kiemelik azt is, hogy mivel az esetleges hiba csak a kormányszervót érinti, a csavarok meghibásodásától nem lesz irányíthatatlan az autó, legfeljebb nehezebben kormányozható. Nem meglepő, hogy nem tudnak se sérülésről, se balesetről, ami a visszahívást indító hiba miatt történt volna. 

tesla-27

Bár egy 123 ezres visszahívás az autóiparban nem számít nagy akciónak, a Tesla méretéhez mértem komoly mennyiség. A kaliforniai villanyautós márka idén februárban gyártotta le háromszázezredik autóját, azaz a most bejelentett akció autóik kétötödét érinti.