Hibrid lehet a következő C63 AMG

2018.04.02. 11:10

Épp csak leleplezte a C63 AMG fészliftes változatát a Mercedes, máris kikotyogtak néhány információt, tervet az utódról is. A gyári tuningcég első embere, Tobias Moers arról beszélt, hogy valamilyen formában ezt a modellt is elérheti a downsizing.

2019-mercedes-amg-c63

A szakember szerint ugyanis kreatívnak kell lenniük, amikor a minél nagyobb teljesítmény elérésére törekednek. Úgy fogalmazott, ez nem függ szigorúan a hengerek számától. Ugyanakkor dicsérte a villanyhajtásban rejlő lehetőségeket, és elmondta: a következő C63 AMG már biztosan hibrid lesz.

Ennek a lépésnek az egyik oka persze az Európában hamarosan életbe lépő új környezetvédelmi és fogyasztási ciklus, a WLTP lehet, amely az eddigieknél szigorúbb követelményeket állít az autógyártók elé. A C63 AMG esetében tehát várhatóan szakítanak a jelenlegi kétturbós V8-assal, helyette valamilyen hathengeres motort építhetnek be, elektromos rásegítéssel.

Moers hozzátette: az affalterbachi mérnökök biztosan megtalálják a legjobb megoldást, hogy a teljesítményben inkább fejlődés, semmint visszalépés legyen. Igaz, a következő C63 AMG-re legalább a 2020-as évek elejéig várni kell.