Küszöbön az új Ford Focus

2018.04.03. 14:18

Ahhoz képest, hogy már tavaly novemberben láthattuk a Focus következő generációjának prototípusát, méghozzá alig álcázva, a Fordnál nem kapkodtak a bemutatóval: a világpremiert épp egy hét múlva, április 10-én tartják.

Ez derül ki legalábbis a Ford román képviseletének Facebook-oldalán megosztott videóból, amelyben néhány részletfotó is felbukkan az autóról. A közeli felvételekből önmagukban persze nem derülne ki sok, de a tavalyi kémfotókkal együtt elég pontos elképzelésünk lehet róla, hogy milyen lesz a negyedik generáció.

A típus régi, karakteres stílusjegyeiből sok nem marad: profilból inkább néznénk Opelnek, mint Fordnak, a fényszórók pedig – bár már nincs rokonság – a Volvo újabb modelljeinek megoldását idézik. Ahogy az aktuális Fiesta, ez is nélkülözi a markáns ismertetőjegyeket, bár nem biztos, hogy ez akkora baj, főleg ha az előd hátrányos tulajdonságait – amilyen a szűkös hátsó térkínálat volt – sikerül kiküszöbölni.

A videó alapján valószínű, hogy elsőként csak az ötajtós modellt mutatják be, méghozzá Európában, a szedánt csak később leplezik le, annak ellenére, hogy összességében az a fontosabb a Ford számára. Úgy tudjuk, a lépcsős hátú Focust Kínában gyártják majd, és onnan szállítják Észak-Amerikába is, miután Mexikóból haszonnal autót importálni az Egyesült Államokba már nemigen lehet az új vámszabályok miatt.