Valami durvát készül bemutatni az Audi

2018.04.05. 10:39

Annyi biztos, hogy a Gran Turismo Sport című PS4 játékban benne lesz az új Audi sportautó, egy a számtalan Vision GT tanulmány közül. Az még kérdéses, hogy megépítik-e a valóságban.

vision gt e-tron skc

Annyi biztos, hogy a következő hétfőn, április 9-én derül ki több a projektről. Egyelőre egy kedvcsináló videón kívül csak egy egyszerű körvonalrajzot mutattak a bemutatásra váró sportkocsiról, amin a négy karika mellett az Audi Sport, a kerekekben pedig az e-Tron Quattro feliratok olvashatók. Ez egyértelmű jelzés arra nézve, hogy elektromos sportkocsiról van szó, de ami ennél is meglepőbb, a sziluett egyértelműen Porsche 911 rokonságra utal.

A tetővonal, az orr sziluettje és az autó arányai legalábbis egy az egyben a Porsche klasszikusát, pontosabban annak legkomolyabb versenyváltozatait idézik, és ez tulajdonképp összhangban is van azzal, amit a VW csoporton belüli változásokról korábban hallottunk. Ezek szerint a sportkocsi-fejlesztések a teljes cégcsoporton belül a Porsche által biztosított műszaki alapok felhasználásával folynak. Erre azonban még nem láttunk bizonyítékot – ez az Audi lehet az első.