Daciából lett az új Renault Kangoo

2018.04.10. 11:44

Argentína volt az utolsó piac, ahol a Renault még forgalmazta az első generációs Renault Kangoot. A múltidő nem is egészen indokolt, a 21 éve bemutatott típus személyszállító változatát még most is kínálják, ám a teherszállító Kangoo Expresst új típussal váltották fel.

Meglepetésre nem a Kangoo második generációjával, ahogy logikusnak tűnne – bár a maga 11 évével az sem mai darab már – hanem egy átalakított orrú, Renault jelvényes Dacia Dokkerrel, amelyet odaát mostantól Kangoo Express néven forgalmaznak.

Tulajdonképp nem is lenne logikátlan lépés a Kangoo folytatásaként a Dokker egy alaposan átdolgozott változatát kínálni, hisz a Dacia haszonjárműve még csak hat éves, funkcióját tekintve nem különbözik a Kangootól, és valószínűleg még olcsóbb lenne gyártani. Ugyanakkor kérdéses, hogy ezt a Renault Argentínán kívül is meglépi-e, vagy csak az első generációs Kangoo helyettesítésére tartják alkalmasnak a Dokkert.

A Daciából lett Kangoo egyébként összesen kétféle motorral készül majd: a jól ismert 1,5 literes dCi dízel 90 lóerős változatával, illetve egy régimódi 1,6 literes, 115 lóerős benzines négyhengeressel. A komplikáltabb és drágább 1,2 literes turbós benzinest odaát nem kínálják.