Már próbálgatják a következő gyári BMW versenygépet

2018.04.11. 14:22

Manapság mindenki a Formula-E-ben igyekszik helyet szerezni magának. A BMW sem kivétel: egy ideje már segítik az Andretti csapatot, és a következő szezontól át is veszik az irányítást. És már a versenyautójuk is működik.

A Formula-E nagyrészt persze szabvány technikára épül: a karosszéria és az akkumulátor azonos minden autó esetén. A BMW is ezekből, pontosabban a következő szezontól használható Gen 2 alkatrészekből építette az iFE.18-ast, csak a hajtásrendszer saját tervezésű, mivel a szabályok ennyi különbséget engednek a versenygépek között.

Ennek ellenére Jens Marquardt, a BMW Motorsport vezetője épp arról beszélt, hogy milyen szoros az együttműködésük az i részleggel. A német gyártó most először tesztelte az új technikát, mivel az első csoportos tesztet egy műszaki hiba miatt kénytelenek voltak kihagyni. Ám azt ígérik, a következőn, amelyre jövő héten kerül sor a katalán Calafat versenypályán, mindenképp elmennek.

Bár a kezdetektől nagy az érdeklődés a gyártók részéről, úgy látszik, most kezdenek rákapni igazán a Formula-E-re. A napokban Mercedes és a Porsche is bejelentette, hogy gyári csapatot indítana, és már most is ott van a rajtrácson az Audi, a DS, a Jaguar, a Renault/Nissan, a Mahindra és a BMW.