Új óriás-terepjárót mutat be az MG

2018.04.13. 06:21

A jelenlegi MG-nek ugyan már rég nincs köze az egykori brit márkához, viszont a fejlesztésére a kínai tulajdonosok bőséggel költenek. Ennek újabb bizonyítékát láthatjuk a hónap végén Pekingben, ahol X-Motion néven egy testes terepjárón jelenik meg a nyolcszögletes jelvény.

Az MG újdonsága várhatóan a testvérmárka, a Roewe RX8 jelzésű típusának műszaki alapjaira épül. Ám míg a Roewe nagy, darabos, karakterre a VW Teramonthoz hasonló terepjáró, addig az MG valami sokkal könnyedebbet készített.

A sejtelmes, az autót csak részleteiben mutató vázlatokon legalábbis lágyabb vonalak látszanak: már ez alapján is sokkal lendületesebbnek és korszerűbbnek látszik, mint a Roewe nagy kockája. Az RX8 egyébként nem tartalmaz különleges műszaki megoldásokat, a hajtásáról is egyszerű kétliteres, négyhengeres turbómotor gondoskodik, igaz, 225 lóerővel.

Valószínű, hogy az MG X-Motion egyelőre tanulmányautóként lesz látható a Pekingi Autószalonon, de az az érzésünk, egy ilyen, dinamikusan növekvő kategóriához tartozó modell gyártása sem várathat magára sokáig.