A Mégane RS technikáját kaphatja meg a Clio RS

2018.04.15. 10:38

Alig pár napja már láthattunk néhány kémfotót a Renault népszerű városi kisautójának, a Cliónak a következő generációjáról. Akkor már a várható motorválasztékról is kiszivárgott némi információ, most pedig a legsportosabb változatról, az RS-ről látott napvilágot egy izgalmas pletyka.

renault-clio-rs-16-concept

A hírek szerint ugyanis a Clio RS a nemrég bemutatott Mégane RS-sel közös technikán osztozhat. Legalábbis ugyanazt az 1,8-as négyhengeres turbómotort kaphatja meg, ami a nagyobbik hot hatch-ben is dolgozik. Igaz, arra azért odafigyelnek, hogy házon belül ne nagyon kannibalizálja egymást a két modell, így a Mégane 280 lóerejéhez képest eléggé lefojtják a Clio RS-t: 225 ló körül tud majd.

Ha valóban így lesz, akkor könnyen lehet, hogy nem a sima RS lesz majd a legerősebb Clio a kínálatban. Ahogyan hamarosan a Mégane RS-ből, úgy valamikor talán a Clióból is készülhet majd Trophy verzió. Teljesítményét tekintve azt várhatóan valahova a Clio RS és a Mégane RS közé lövik majd be.

Az új Renault Cliót a tervek szerint ősszel hazai környezetben, a Párizsi Autószalonon mutatják be. Az RS-kivitel ennél egészen biztosan később érkezik majd meg.