Kalapács alatt az utolsó Viper

2018.04.16. 06:05

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Dodge Viper gyártását végleg leállították. Azóta a rajongók méltóképpen elbúcsúztatták a legendás sportkocsit, a gyár pedig hamarosan múzeumként születik újjá. Mindeddig azonban nem tudtuk, mi lesz az utolsó legyártott Viper sorsa. Most kiderült: elárverezik.

dodge-viper-demon-auction

Nem is akármilyen aukciót szervez a Barrett-Jackson: a legutolsó Viper társaságában kalapács alá kerül egy 2018-as Dodge Challenger SRT Demon is - állítólag az utolsó Demon lesz ez, amit valaha legyártottak. Összességében tehát mintegy 1500 lóerőre lehet licitálni. Egészen pontosan 1485-re, hiszen a Viper 645-öt, a Demon pedig 800-at tud.

Az árverés részét képezi majd a két autón kívül egy sornyi ereklye, valamint egy nagy Demon-pakk, amely dragversenyzéshez passzoló gumikat, és egyéb, versenyzéshez kapcsolódó tartozó kiegészítőt tartalmaz. A bevételt jótékony célra, a United Way-nek, vagyis az Erőforrás Alapítványnak szánják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.