Két nap alatt megbukott az éneklő út

2018.04.16. 12:28

Nem ez az első eset, hogy az útfelületet használják dallamok lejátszására. Kaliforniában, a sivatagon átvezető autópályán a Honda már kísérletezett ilyesmivel, és működik: az útba mart bordázaton áthaladva az autóban hallható egy egyszerű dallam.

A hollandok gyorsabb megoldást választottak: a zenélő bordázatot egy éjjel egyszerűen felfestették az útra, méghozzá egy fríziai faluhoz közeli útszakaszon. Azt remélték a megoldástól, hogy így majd kevesebben gyorshajtanak, mivel épp 60 km/h-nál a tartományi himnusz egy részletét játszotta az út.

A helyi lakosok reakciójával azonban senki nem számolt. Valaki közülük úgy jellemezte az út zaját, mint valódi pszichikai kínzást. Mások szerint jobb volt, amíg a közeli légibázisról felszálló vadászgépek zaja volt az életük része, azok legalább délután öttől nem repültek.

Végül, miután özönlöttek a panaszok, a zajos festést mindössze két nap után eltávolították, hiába került az elhelyezése 80 ezer euróba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.