Új, sportos kombit mutat a Volkswagen

2018.04.17. 13:02

A Volkswagen Kínában olyasmit is forgalmaz, amit másutt nem. Ilyen volt az első generációs Škoda Octaviákra emlékeztető Lavida, amelyet a hónap végén váltanak le az amerikai VW Jettával azonos Lavida Plus típussal. Ám úgy néz ki, ez utóbbiból készül egy másik, igazán szokatlan változat is.

A Grand Lavida Plus tulajdonképp a Jetta ötajtós változata, feltűnően hosszú tengelytávval és ehhez képest rövid farrésszel. A végeredményt inkább neveznénk dinamikus külsejű kombinak, mint nagyon hosszú ötajtósnak, bár ez tulajdonképp csak nézőpont kérdése. Az biztos, hogy az autót a kínai vásárlók igényeihez igyekeztek igazítani, akikről köztudott, hogy sokkal többre értékelik a tágas hátsó lábteret, mint a világ más országaiban.

Az új Lavida Plushoz hasonlóan a Grand változat is az új MQB padlólemezre épül, és ahhoz hasonlóan háromféle motorral gyártja majd a FAW-VW vegyesvállalat. Az alapváltozatba egy mifelénk ismeretlen, 1,5 literes, 116 lóerős négyhengeres szívómotor kerül, emellett két, Európából levetett négyhengeres TSI motorral is készül majd, az 1,2 literes 116 lóerőssel, illetve az 1,4 literes, 150 lóerőssel.

Az új Lavida Plus család hivatalos premierjét április 25-én tartják a Pekingi Autószalonon – ott várhatóan többet is megtudhatunk majd az ötajtós változatról.