Kirúgták a Cadillac vezérét

2018.04.19. 11:08

Négy éve már, hogy Johan de Nysschen az Infinititől a Cadillachez szerződött. A szakembertől akkor azt várták, hogy felfuttassa a General Motor luxusautó-márkáját, de ez a drága próbálkozások ellenére csak részben sikerült.

caddy

Úgy tűnik, most lett elég a cégvezetésnek: a GM elnöke, Dan Ammann jelentette be, hogy de Nysschen helyét azonnali hatállyal az amerikai Steve Carlisle veszi át a márka elnökeként és a General Motors alelnökeként. „Értékeljük Johan erőfeszítéseit, amelyekkel erősebb alapokra igyekezett helyezni a Cadillacet... Ám a világ gyorsan változik, és nekünk előre kell tekintenünk.” - foglalta össze a lényeget Ammann.

A Cadillac ugyan a legjobb évein van túl Kínában, ám amit ott megnyert a márka, azt Észak-Amerikában elveszítette, és ez az, ami miatt de Nysschennek mennie kell. Elemzők szerint az a legnagyobb probléma, hogy egy olyan piacon, ahol szinte kizárólag a szabadidő-autók hoznak növekedést, a Cadillac épp ezen a területen maradt le az elmúlt években. Ezen ugyan igyekeztek változtatni – épp most mutatták be az új XT4-est, a Cadillac belépő szintű terep-modelljét – de ahhoz nem elég gyorsan, hogy ne veszítsenek vásárlókat a német és japán konkurenciával szemben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Carlisle, a Cadillac új elnöke hogyan próbál majd új életet lehelni a kissé poros arculatú luxusmárkába, de nyilván mással próbálkozik majd, mint az elődje.