Majdnem kész a Putyin-limó

2018.04.19. 16:52

Denisz Manturov, az orosz ipari és kereskedelmi miniszter azt nyilatkozta az Izvesztyija című lapnak, hogy a limuzin épp most esett át egy törésteszt-sorozaton, méghozzá jó eredményekkel, így hamarosan megejthetik a bemutatót is.

A premier pontos dátumát egyelőre nem árulták el, de a típus próbáit az állami vezetők még áprilisban elkezdhetik. Korábban többen úgy vélték, hogy már Putyin május 7-én esedékes elnöki beiktatásán az új limuzinban utazik majd, ez azonban most már kevésbé valószínű. Mindenesetre az elnök várhatóan még a hivatalos premier előtt elkezdheti használni a Sztálin ZISZ-einek formavilágát idéző, állami pénzen fejlesztett típus csúcsváltozatát.

Úgy tudjuk, a Kortezs néven ismert, és a Porsche segítségével kifejlesztett luxusjármű bemutatását az augusztusi Moszkvai Autószalonon tervezik megtartani, akkor derül ki az is, hogy végül hányféle változat készül majd, és ezek milyen áron lesznek elérhetők.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.