Kiszivárgott képeken az új terep-Maybach

2018.04.21. 13:51

Állítólag a Pekingi Autószalonon mutatják be a legújabb, Maybach melléknevű Mercedes tanulmányautót, amely – a szintén nemrég bemutatott Lada Vesta Cross Sedanhoz hasonlóan – lépcsős hátú, de magas építésű, akár egy terepjáró.

Az autó stílusa nem a mostanság forgalmazott Mercedeseké, részleteiben sokkal inkább a Maybach Mercedes 6Coupé tanulmányra hasonlít, amelyet még 2016-ban mutatott be a német luxusautó-gyártó. A Carnewschina által közzétett képek valószínűleg nem adják vissza pontosan, mekkora batárról van szó, ami főleg a gigászi felniknek köszönhető: ezek legalább 22 hüvelykesek, de épp ezért az autó maga nem látszik nagyobbnak az A osztálynál, pedig inkább S osztály méretű lehet.

A jármű műszaki megoldásairól csupán annyit tudni, hogy a Daimler új, moduláris MHA padlólemezére épül, ugyanarra, amelyet a következő GLS terepjáróhoz is használnak majd, a motorja pedig ikerturbós V8-as, több mint 500 lóerővel – valószínűleg ugyanaz az AMG-féle négyliteres, amelyet az AMG GT-ből már ismerünk.

Ha az Ultimate Luxury néven emlegetett tanulmány bejön a potenciális vevőknek Kínában, akkor valószínűleg a szériagyártást sem kerülheti el: állítólag már 2020-ra elkészülhet a véglegesített változat, amely a Bentayga és a Rolls-Royce Cullinan közvetlen ellenfele lenne.