Kétezer gyorstöltőt telepít a Volkswagen az USA-ba

2018.04.22. 08:26

Még az évtized vége előtt teleszórja az Egyesült Államokat gyorstöltőivel a Volkswagen. Az nagy elektromos autós kínálatbővítés előtt, a dízelbotrányt levezekelendő óriási beruházásra készülnek a németek az országban. 

2

A Volkswagen és az Electrify America jelentette a hírt: 500 különböző állomáson összesen 2000 gyorstöltőt telepítenek az USA-ban 2019 végéig. A bejelentés kitért a töltő teljesítményére is, eszerint nagyjából 20 mérföldnyi hatótávot (32 kilométer) lesznek képesek betáplálni az akkumulátorokba a VW töltői egy perc alatt, ami a ma elterjedt gyorstöltőknél is izmosabb töltést ígér.

3

A VW amerikai töltőhálózat-építésében fontos szerepe lesz az ország népszerű bevásárlóközpont láncának, a Walmartnak is. A vállalat száz üzleténél lehet hamarosan VW-féle villanytöltő, míg a többi állomást autópályák mellé, városokba szeretnék a németek. A Porsche is készül Amerikába: a VW sportos márkája 500 töltőről beszél az USA-ban, melyek nagy részét saját kereskedéseihez telepíti majd. Hogy ezek mennyire lesznek átjárhatók a VW-csoport más autóval még nem tudni, de az biztos, hogy nem lesznek ingyen.

Hogy mire ez a nagy hálózatépítés? A Volkswagen 2022-től havi egy elektromos modellt vagy modellváltozatot dobna piacra, nem árt, ha időben kiépül hozzá a töltőhálózat.