A hatkerekű Mercedest is lemásolták Kínában

2018.04.24. 12:52

A BAIC a Mercedes kínai partnere, és ennek kapcsán megkapták a németek néhány modelljének gyártási jogát. Így van a kínálatban az első generációs B osztályon alapuló típus, a BJ – korábban Beijing Jeep – terepjáró-márka egyik típusa pedig felismerhetően a régi Mercedes G osztály kínai kópiája.

Ez utóbbiból a kínaiak is kialakítottak egy hatkerekű változatot, kísértetiesen hasonlót ahhoz, amit az AMG a világ minden pénzéért árult korábban, néhány tucat példányban. A változatot egyszerűen BJ80 6x6-nak hívják, és várhatóan sokkal elérhetőbb áron kínálhatják, mint annak idején az AMG-féle hatkerekűt.

Ebben mondjuk nem is 5,5 literes biturbó V8-as van: állítólag a BAIC által gyártott régi, 2,3 literes Saab turbómotort építik bele, amely a maga 250 lóerejével és 350 Nm csúcsnyomatékával azért még mindig bőven elegendő egy ekkora, hatkerekű terepjáróba is.

A hatkerekű valószínűleg még csak afféle prototípus – a képek a Pekingi Autószalon megnyitója, azaz a hivatalos premier előtt készültek – de a BAIC-nál nyilván minden adott a gyártáshoz, így azon sem csodálkoznánk, ha rövidesen elkészülne a szériaváltozat is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.