Concept Icon: fura szerzet, Volvo-alapon

2018.04.25. 17:11

Ahogy sejthető volt, a Geely nem csupán a Volvo és a Lynk & Co kedvéért pénzelte a CMA padlólemez kifejlesztését: saját típusaik egy részét is erre építik majd. A Pekingi Autószalonon be is mutatták az Icon nevű terepjáró-féleséget, amely a Volvo XC40 kínai ikertestvére.

Egyelőre csak formatanulmányról van szó, amely azonban meghatározhatja a Geely márka jövőbeli arculatát. Az új forma nem Peter Horbury munkája, hanem a sanghaji Geely központ vezető tervezőjéé, az ausztrál Guy Burgoyne neve alatt fut, aki régebben a Holdennél dolgozott.

A végtelenül egyszerű formákat a tervező elég logikusan magyarázta: azt mondta, olyan autót szerettek volna készíteni, amely megfelel a legújabb vásárló-generációnak. Azoknak, akik hozzászoktak, hogy egyszerű külsejű eszközöket használnak – amilyen manapság egy telefon vagy tablet – amelyek belül azonban kifinomult technikát rejtenek.

Az autó a lekerekített szélű síkfelületeibe tényleg nem nehéz belelátni az okostelefonok funkcionális stílusát, még ha a látványban van is valami sivár. Ám azt nyilván a közönség dönti el, hogy bejön-e neki a Geely új stílusa, vagy inkább keresnek valami mozgalmasabbat.

A Concept Icon nyilvánvalóan ilyesfajta puhatolódzásként fogható fel, de azt egyértelműen jelzi, hogy a Geely a Volvo fejlesztette korszerű műszaki alapok köré most már saját típusokat tervezne, amelyekkel alaposan megizzaszthatják a helyi konkurenciát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.