Kiderült, mit tud az új BMW szuperkupé

2018.04.26. 14:48 Módosítva: 2018.04.26. 14:48

A 8-as sorozatot még nem mutatta be teljesen a BMW. Láttuk tanulmányként és versenyautóként, de a végleges változatot egyelőre takargatják. Most viszont legalább azt megmutatták, hogy a tessék-lássék álcázott M850i xDrive prototípus hogyan mozog és milyen hangot ad menet közben, sőt, e változat néhány adata is napvilágot látott.

Ez az a kivitel, amely a majdani M8-as (igen, azt ígérik, később ilyen is lesz) után, másodikként következik az erősorrendben. A jól ismert 4,4 literes, turbós BMW V8-as blokk kerül ebbe az autóba is, de egy új változat. A gyáriak teljes átdolgozásról beszélnek, ennek a nyolchengeresnek körülbelül annyi a köze a polgáribb változatokhoz, mint az M4-es háromliteres hathengeres turbómotorjának a többi ugyanakkora BMW sorhatoshoz: szinte semmi. A teljesítmény állítólag 530 lóerőre nőtt, a maximális nyomaték pedig 750 Nm. A 8-asba ez a motor összkerék-hajtással, és valószínűleg nyolcsebességes automata váltóval kerül majd be.

Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig húzzák még az időt az új 8-as sorozat bemutatója előtt, de korábban azt ígérték, hogy 2018-ban biztosan megindul a forgalmazás. Így számíthatunk rá, hogy legkésőbb őszig minden kiderül a hatost váltó vadiúj luxuskupéról.