Kimaradhatnak a személyautók a Ford kínálatából

2018.04.26. 13:50

A Ford jelenleg még világszerte kínálja lényegében ugyanazokat a személyautókat. Észak-Amerikában azonban egyre kevésbé kifizetődőek, így hatból négy típustól rövid időn belül megszabadulhat a vállalat.

4

A New York Times értesülései szerint a C-Max, a Fiesta, a Fusion (nálunk Mondeo) és a Taurus az a négy modell, amelytől teljes egészében szabadulna a cég, és a Focusból is csak az Active elnevezésű, emelt futóműves változatot tartanák meg. Ezen felül még a Mustang maradhat a kínálat része, amely az utóbbi években a maga kategóriájában kivételesen népszerűnek bizonyult.

A kínálat nagy részét így azok a típusok tennék ki, amelyek most is a legnagyobb nyereséget hozzák a Ford számára. Ilyen az F-sorozatú pickup-család, az Explorer, az Escape (nálunk Kuga), az Edge és a már beígért, de egyelőre be nem mutatott Bronco, amely a Jeep Wrangler közvetlen vetélytársa lehet.

F-150 2

A Fordnál egyelőre közvetlenül nem erősítették meg a hírt, de Jim Hackett vezérigazgató nyilatkozata alapján egyértelmű, hogy valami ilyesmi a terv. „Elköteleztük magunkat, hogy megteszünk mindent a nyereséges működés és a növekedés érdekében... Ha az üzletünk egy része nem hozza az elvárt megtérülést, onnan átcsoportosítjuk a tőkét oda, ahol nyerhetünk.” - mondta a cég vezetője az első negyedév lezárása kapcsán.