Formás lett az új MG terepjáró

2018.04.27. 15:44

Az MG márka Európában ma már alig létezik – csak Nagy-Britanniában forgalmazzák, rég beígért nagy európai visszatérés egyelőre várat magára – de a fejlődés ettől nem állt meg a cégnél. Ezúttal egy új utcai terepjárót mutattak be, amely a képek alapján kifejezetten ütősnek tűnik.

Az X-Motion nagyobbnak tűnik, mint a szériagyártású ZS, és sokkal jobb arányú. A stílusa egy kicsit talán túlzottan is emlékeztet a Mazdáéra, de az alacsony ablaksáv, a hullámzó övvonal, a ferde metszésű fényszórók és a nagy trapéz-hűtőmaszk kellemes formai egységet alkot. Az az érzésünk, ha sikerül ebből a harmóniának csak a felét megőrizni a szériamodellnél, az új MG-ért taposni fogják egymást a vásárlók.

Az autó műszaki megoldásairól egyelőre keveset tudni, és az is arra utal, hogy komoly műszaki innovációra nemigen számíthatunk. Az év vége felé várható szériaváltozat első- vagy összkerék-hajtású lesz, és 2 literes, négyhengeres turbómotor mozgatja majd. Később valamiféle elektromos vagy hibrid változat is várható, de ezt egyelőre épp csak megemlítették.

Az MG anyacége, a Shanghai Automotive láthatóan nem hanyagolja el a márka fejlesztését, annak ellenére, hogy Kínában sem tartozik a legnagyob piaci szereplők közé: tavaly rekordot döntött a márka 134 ezer autó eladásával, ami 0,56%-os piaci részesedést jelent. Angliában ezen felül még vagy négyezer MG-nek sikerült gazdára találni.