Jenson Button is ott lesz az idei Le Mans-i 24 óráson

2018.04.30. 08:24

Bár idén már se a Porsche, se az Audi nem lesz ott a Le Mans-i 24 óráson, a pilóták mezőnye miatt mégis jó futamnak néz ki az idei. Fernando Alonso mellett egy másik Formula-1-es világbajnok, Jenson Button is ott lesz a versenyen. Ráadásul a csúcskategóriában. 

jensonnando

Alonsoról már köztudott, hogy idén a Formula-1 mellett a hosszútávú versenyzésben, a WEC-szériában is indul, méghozzá a Toyota gyári pilótájaként. A széria nehéz időket él, a Toyota maradt a sorozatban az egyedüli gyári csapat a csúcskategóriában, de ha már a csapatok közt nem várható olyan szoros meccs, mint amilyenek az utóbbi években voltak, legalább a mezőny jobb lehet, mint valaha. A nevezési lista legalábbis ígéretes és még van pár szabad hely a június közepi futamig.

Button az orosz SMP Racing autójával indul majd, Mihail Aljosin és az F1-et szintén megjárt Vitalij Petrov váltótársaként. A szabálymódosítások miatt az eddig LMP2-es kategóriában szereplő csapat idén LMP1-es autót indít majd, azaz a csúcskategóriában mennek egy Dallara-kasznis autóval a gyári Toyoták ellen.