A csúcsról indul a négyajtós AMG

2018.05.08. 17:03

Edition 1 a neve annak a szériának, amelyet az AMG-nél a türelmetlen vásárlóknak találtak ki. A legdrágább modellváltozat, minden létező felszereléssel, amely csak az első évben elérhető, természetesen jó drágán. És aki megveszi, első lehet a tulajdonosok között.

Az AMG GT 4-door szériaváltozatát az idén tavasszal láthattuk először Genfben. Rögtön három változatát is megmutatták: a sorhatos GT53 alapmodellt 429, a V8-as GT63-ast 585, illetve a GT63 S-t 639 lóerővel. Nos, az Edition 1, amely a hét végén mutatkozik be az ADAC 24 órás versenyén a Nürburgringen, a legutóbbiból készült, az AMG Aerodynamics Package-dzsel és spéci dekorációval.

Aki tehát elsőként szeretné megkaparintani a 4-door-t, az ezzel a szürke alapon szürke csíkos fényezéssel veheti meg, sárga féknyergekkel, sárgával varrott, szürke, kék hangulatvilágítású, karbonszál-betétes belsővel. Szerencsére az összkép egész ízléses, legalábbis egy átlag német tuningautóhoz képesty, de azért garantálható, hogy a földön koppanó állak hangja kíséri majd a gépet, legalábbis az első hetekben-hónapokban, amerre csak megfordul.

A pontos árat még nem tudjuk – alighanem a hét végén derül ki az is, a hivatalos bemutató kapcsán – de csak a beépített extrák ára 15 ezer euró körül van, azaz az Edition 1 a becslések szerint legalább 150 ezer euróba – olyan 47 millió forintba – kerül majd. Ezért úgy szeptember tájékán lehet majd átvenni, akár hónapokkal az egyszerűbb kivitelek előtt.