Az önvezető rendszer, vagy a pilóta a gyorsabb?

2018.05.13. 14:10

Ha mindig is furdalta a kíváncsiság, hogy vajon az önvezető autó, vagy az ember vezet gyorsabban egy versenypályán, akkor most végre nyugodt lehet: már van bizonyíték.

Roborace-Paris

A DevBot fejlesztői a korábbi csúfos kudarc ellenére sem adják fel a küzdelmet. Céljuk, hogy a Formula-E-hez csatlakozva, Roborace néven a világ első önvezető autókból álló villanyautós bajnokságát hozzák létre. Sőt, most egy újabb promó videót tettek közzé, ahol bemutatták, az emberhez képest hol tartanak a fejlesztéssel.

A játékra azt a Ryan Tuercket kérték fel, akit többek között onnan ismerhetünk, hogy korábban csapatával egy Ferrari motoros Toyota GT86-os driftautót épített (majd pár méter után össze is törte). Néhány bemelegítő kör után Tuerck és az önvezető rendszer is kapott pár gyors kört ugyanazzal az autóval, aztán eljöhetett az igazság pillanata.

A DevBot önvezető rendszere a felvételek alapján sokat fejlődött, de végül az ember nyert: Tuerck 26 másodperccel verte meg a számítógép vezérelte autót a római utcai versenypályán.