Tűzesetek miatt hívják vissza a Smartokat

2018.05.13. 12:20

A 2007-2008 között értékesített második generációs Smart ForTwo tulajdonosok közül 27-en jelentettek tűzesetet, amiből egy személyi sérüléssel is járt, így a cég a visszahívás mellett döntött. A lángok a motortérben csaphatnak fel, de csak az amerikai kontinensen értékesített modelleket hívják vissza.

IMG 0209

A visszahívási akció közel 43 ezer Smart ForTwo coupét és cabriót érint. Az NHTSA amerikai közlekedésbiztonsági hatóság jelentése szerint a motorburkoló anyagok szigetelése fáradhat el egy bizonyos idő után, ami a forró kipufogóval vagy más alkatrészekkel érintkezve tüzet okozhat. Mivel a közlemény arra nem terjed ki, hogy mely motorváltozatoknál valószínű a hiba felbukkanása, így gyaníthatóan mind a dízel, mind a benzines változatok érintettek. A visszahívást azonnal elrendelte az anyacég, a Mercedes-Benz. A térítésmentes javításokat várhatóan 2018. júliusától kezdik majd meg.

Habár a visszahívási akció az európai kontinenst nem érinti, a szürke importból származó, Amerikából behozott Smartok esetén indokolt lehet a módosítás elvégzése.