Ez az Aston Martin új csúcsmodellje

2018.05.15. 06:19

Az AMR a DB11 egy még sportosabbnak szánt változata, erősebb motorral gyorsabb váltóval és precízebb futóművel.

Az Aston Martin versenyrészlege nemrég nyitotta meg új központját a Nürburgring mellett, és ebből az alkalomból bemutatták a DB11 eddigi legerősebb változatát. A csak a brit gyártó által használt 5,2 literes V12-es motor teljesítményét 639 lóerőre, maximális nyomatékát 700 Nm-re emelték, áthangolták a nyolcfokozatú automata váltót és a futóművet, és minden krómdíszt feketére cseréltek az autón.

Az AMR így jobban is megy, mint a mezei DB11 – 3,7 másodperc alatt éri el a százas tempót, a végsebessége pedig 334 km/h – és egyértelműen sportosabb karakter is, bár megtartotta az alapautó eleganciájának nagy részét is.

Ahogy sejthető, mindenkinek biztosan nem lesz ilyen sportkocsija, már csak azért sem, mert az AMR alapára 174 ezer font 17 ezerrel több, mint a V12-es DB11-esé. Ám az igazi ritkaság az a száz autó lesz, amelyet az Aston Martin gyári versenygépek sötétzöld-ezüst-lime színkombinációjában kínálnak majd. Ezekből egy-egy példány 201 995 fontba kerül majd, de ettől a célközönség számára talán még vonzóbb lehet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.