Magára hagyott, rommá tört McLarent találtak Nevadában

2018.05.15. 22:49

Az évtized legrejtélyesebb sportautó-balesete is lehetett volna a sztori, végül csak egy extrém meglepetés lett a nevadai rendőröknek az összetörve, egymagában sivatagban talált McLaren 720S.   

f3g4

A nevadai autópályarendőrség talált rá erre a McLarenre 65 méterre az úttól. A nyomokból és az autó állapotából látszott, hogy a 720S nem szimplán lerohant a sivatagba, de legalább egyszer át is fordult, ahogy látszott az is, hogy friss balesetről van szó, de se holttest, se sérült nem volt a roncsban vagy akörül. A szénszálas fülke jól láthatóan tette a magáét, a vezető oldali, még nyitható ajtót is nyitva találták, de sofőrnek, utasnak semmi nyoma sem volt. 

vre

A rendőrség aztán a környéken nyomozva hamar megtalálta a McLaren sofőrét és utasát, akik egy közeli kórházban lábadoztak zúzódásokkal, horzsolásokkal. Hatósági segítség nélkül mentek oda, de hogy mégis hogyan, azt nem írja senki. Azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy a környéken akkoriban átrohanó Corsa Rally West egy nevezője volt a sofőr. Az Európában ismert Gumball 3000-hez hasonló sportautós ripacskodás ez is, aminek lényege, hogy összejönnek sokan felsőkategóriás sportautókkal, luxushotelekben alszanak, luxusprostikkal buliznak, Michelin díjas szakácsok főztjeit eszik, parádékon csodáltatják magukat heteken át, ezek között pedig ezer kilométereket száguldoznak közutakon. 

A nevadai rendőrség is kitwittelre a sztorit. Külön jópofa, hogy arról a masszív karbonfülkéről szót sem szólva kétszer is leírják, hogy a biztonsági öv életet ment. Ami igaz is, de itt önmagában talán kevés volt.