Teljesen eltűnhet Olaszországból a Fiat gyártása

2018.05.19. 15:05

Nyugdíjba vonulása előtt még alaposan felforgatná a Fiat életét a Fiat-Chrysler-konszern vezére, Sergio Marchionne. Két modellre vágná a márka kínálatát, de azt a kettőt is csak külföldön gyártanák, ha igazak a Bloomberg értesülései. 

2017-FiatPanda-04

A 65 éves Marchionne jövőre nyugdíjban vonul, de ami még hátravan neki vezérigazgatóként, igyekszik nagy hatású dolgok elindításával tölteni. Úgy hírlik, júniusban jelenti be Fiattal kapcsolatos terveit, melynek lényege, hogy a Puntót teljesen megszüntetik, és a kínálatot a Pandára és az 500-asra szűkítenék. Ez viszont csak a személyautós kínálat, a dobozosokról nem esett szó, sőt a Tipóról és a 124 Spiderről sem. 

Marchionne állítólagos terve szerint a kétmodellesre szűkült kínálat is teljesen elcuccolna Olaszországból: a Pandát és az 500-ast is Lengyelországban gyártanák a jövőben, helyüket pedig belaknák konszerntársak az olasz üzemekben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.