Nem vesz fel új rendeléseket a Porsche

2018.05.21. 12:40

Az új fogyasztásmérési szabvány bevezetése kemény lépésre kötelezi a német sportautó gyártót, de már találtak megoldást a problémára.

420A0667
Fotó: Stump András / Totalcar

Az új WLTP fogyasztásmérési szabvány szeptembertől lép életbe, ami számos gyártónak okoz nehézségeket. A BMW már több modelljét is felfüggesztette az átalakítás miatt, a Peugeot szünetelteti a 308 GTi változatának gyártását és még számos példa utal arra, hogy a szabványoknak nem is olyan könnyű megfelelni.

A hírek szerint át kell dolgozni a Porsche teljes modellkínálatát is, ami miatt egy ideig kizárólag raktáron lévő modelleket lehet majd megvásárolni a szalonokban. A Porsche felkészült a váltásra, így előre felhalmozott egy készletet, hogy minél kevésbé akadozzon az értékesítés.

Az eddigi tapasztalatok alapján érdemben nem fog változni a Porschék teljesítménye, viszont a fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok közelebb állhatnak majd a valósághoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.