A rakétának is ellenáll az új Zetor

2018.05.22. 08:27

Az új cseh taktikai jármű nem csak a képeken néz ki ellenállónak.

A páncélozott 4x4-es jármű a Gerlach névre hallgat, fejlesztésekor a legmodernebb harctéri tapasztalatokat használták fel. A modern kori igényeinek megfelelően moduláris felépítésű, így 2+2 üléselrendezés mellett akár 2+4 utasa is lehet a Zetornak.

A masszív páncélzatból sejthetjük, hogy igen komoly védelmet is kapott a jármű. Az ígért STANAG 4569 szabvány szerinti 3. szintű védelem alapján ellenáll akár a 8 kilogramm robbanótöltetű gránátoknak és aknáknak, és kisebb rakétatámadásokat is túlél.

A Zetor arra épít, hogy a jelenleg piacon lévő hasonló járművek már mind elavult, sok évtizedes konstrukciók, így az új fejlesztés, és a gyár szerint kedvező, 398 ezer eurós ár (126 millió forint) vonzóvá teheti a típust.

Hasonló felépítésű és kialakítású járművet néhány évvel ezelőtt Magyarországon egyébként is bemutattak, Komondor néven, amiről ide kattintva TCTV adást nézhet, itt pedig Papp Tibi meséli el róla azt, amit engedtek neki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.