SP38: Ferrari, amiről legfeljebb álmodhatunk

2018.05.23. 15:33

A Ferrari időről időre teljesíti valakinek a kívánságát, aki eleget tud, és hajlandó fizetni. Így készült az SP38 is, egy egészen újszerű karakterű középmotoros modell, amelyet hivatalosan a hét végén adnak át új gazdájának.

A megrendelő kiléte egyelőre titok, de az nem, hogy a Ferrarinál most is a középmotoros szériamodell alapjait használták, akár korábban Eric Clapton SP12 EC-je esetén. Az eltérés annyi, hogy a 458 Italiát időközben felváltotta a turbómotoros 488 GTB, ami sokkal nagyobb teljesítményt – alsó hangon is 670 lóerőt jelent, bár létezik a 3,9 literes motornak 710 lovas kivitele is.

A lényeg itt persze a stílus, az SP38 első ránézésre talán a Lancia Stratost idézi fel néhány részletében – például a lamellás hátsó ablakkal – de stílusában mégis inkább hat korszerűnek, mint múltidézőnek.

A lényeg persze az, hogy még csak hasonlót sem igazán készítenek másnak, ami egyrészt ugyan nagyon drágává tette az autót, másrészt viszont elképesztően értékessé is, hiszen eddig legfeljebb ha tucatnyi olyan ember létezik, akinek a Ferrari hajlandó volt egyedi autót készíteni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.